Tips til dig der skal i praktik

praktik

Er du i tvivl om, hvordan man gør mht. praktik?

Som i måske kan huske, har jeg fortalt jer, at jeg skulle i praktik. Og det vil jeg egentlig gerne lige følge op på, da jeg tænker, at det måske kunne være spændende for nogen af jer at vide, hvordan det hele fungerer.

Jeg går lige nu på webintegrator uddannelsen i Århus, hvor vi engang imellem har virksomhedsprojekter. Her kan man så vælge om man vi sidde i en virksomhed (være i praktik), eller om man vil have en konkret opgave af en virksomhed, man kan sidde og lave på skolen.

Personligt følte jeg, at jeg ville få mest ud af at sidde fysisk hos en virksomhed, da man på den måde prøver at være ude  i “den virkelig verden”, og finder ud af, hvordan det hele egentlig svinger i en virksomhed.

Læs også: Velkommen til den nye side

om praktik

Det kan selvfølgelig være svært at finde ud af, hvor man gerne vil hen, men også hvor man rent faktisk kan komme hen.

Brug dit netværk! Min far har et ret stor netværk af webshop-ejere. Så han spurgte rundt, om der muligvis var nogen, der kunne bruge lidt hjælp af en fantastisk ung pige (ok, måske sagde han ikke lige det sidste).

Så spørg din familie og venner om de kender nogen, der kunne bruge en praktikant – der er ofte en, der kender en, som kender en.

Læs også: En ny udfordring

praktik

Jeg skrev en email til HouseOfKids om hvem jeg var, og hvad jeg kunne bidrage med, og så fik jeg hurtigt svar. De ville heldigvis meget gerne have mig, og de havde faktisk nogle specifikke opgaver, jeg kunne sidde med.

Det kan være rigtig godt at sende billeder, links eller andet af noget af det, du har lavet på din uddannelse. På den måde kan de se, hvad du er god til at arbejde med. Jeg sendte et link til min blog, og det gav faktisk lidt pote. Det kunne meget godt lide mine billeder, og jeg har derfor været med til at tage en masse billeder til deres hjemmeside og skrive og rette tekster.

Læs også: Hvad sker der i mit liv lige nu?

praktik

Når du så endelig er ude i virksomheden, skal du virkelig bare spørge løs og komme med forslag. Det var jeg lidt nervøs for at gøre i starten, men det har vist sig at være en virkelig god måde at lære nye ting på. Og når jeg siger, at du gerne må komme med forslag, mener jeg ikke, at du skal spille bedrevidende, men man må gerne komme med ideer – så kan de jo bruge dem eller lade være. Jeg kom med en lille ide, og var vildt bange for, hvordan den ville blive modtaget. Heldigvis syntes de, at det var en super god ide (fik vidst nok en high five – så ved man, at det er godt).

Jeg håber i har kunne bruge nogle af mine trick, eller at i bare har fået sat lidt ideer igang :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *