Sådan stopper du madspild super nemt

stop madspild

Stop madspild tips

Som i måske ved indgik jeg i noget af et væddemål for ikke så længe siden. Reaktionen på væddemålet har været super fed. Alle synes bare det er så dumt, at det er vildt fedt – og det er jeg helt enig i.

Nu har jeg været igang med væddemålet i lidt over en uge, og jeg har indtil videre brugt 48 kr af mine 150 kr. Så jeg kan vidst roligt sige, at det går ret godt.

Læs også: Det dummeste væddemål

Jeg får tømt ud i køkkenskabet og i fryseren, hvilket faktisk er helt rart. Nu kan jeg pludselig se hvad jeg har af forskellige ting. Det var lidt svært før, fordi det hele var SÅ proppet.

Det er også helt rart at skulle være ekstra kreativ med de ting man har. Jeg har virkelig fået lavet nogle lækre retter det seneste stykke tid. Én dag lavede jeg hjemmelavet suppe, hvilket virkelig er noget af det lækreste, jeg har lavet helt fra bunden. Der var til mange dage, til fryseren og så var det vildt billigt at lave.

Gæt hvad jeg skal have til aftensmad i dag? Jaer.. Suppe!

stop madspild

Men faktisk er denne udfordring ikke kun sjov. Jeg føler rent faktisk også, at der kommer noget godt ud af den. For jeg smider jo nærmest ingenting ud. Rub og stub bliver spist. Og det er jeg bare kæmpe fan af.

Personligt kan jeg rigtig godt lide “Stop madspild” konceptet. Vi smider alt for meget mad ud, som sagtens kunne have været spist, hvis vi havde tænkt os lidt om. Og derfor gør jeg mig virkelig umage, når det kommer til at mindske mit madspild.

Læs også: Nem og lækker LCHF salat

stop madspild

Jeg forsøgte mig med “Stop madspild” konceptet før væddemålet, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg aldrig smed mad ud, som sagtens kunne have været spist, hvis jeg havde tænkt mig om. Men jeg gjorde det bedste jeg kunne.

Nu er det en helt anden snak. Det er så meget nemmere at få spist alt, når man har et stramt budget. Jeg går jo ikke ud og handler ind hele tiden, så jeg får virkelig brugt alle mine madvarer. Det burde vi alle gøre engang imellem.

Læs også: De fineste te dåser fra Søstrene Grene

stop madspild

Nemme måder at stoppe madspild

1. Lav is af smoothie rester 

Kender du det, når man laver en smoothie, og man stadig har en lille slat tilbage, som man der bare ikke er plads til i glasset? Istedet for at hælde det i vasken, kan du købe et is sæt, og lave en hjemmelavet is af resten af smoothien.

Det kan du gøre hver gang du har smoothie rester, og hurtigt vil du have en masse forskellige hjemmelavede is i dit is sæt.  Er det ikke smart?

2. Lav hjemmelavet suppe/ boullion 

Hvem elsker en god omgang hjemmelavet suppe? Det gør jeg! Det er virkelig nemt, og så smager det bare super lækkert. Du skal bare koge gulerødder, løg, ingefær, chili, krydderurter, kylling og andre lækre sager sammen. Lad det stå i et par timer, si grøntsager og lign fra og du har til sidst den lækreste suppe!

Du kan også lade det koge helt ind, og du har en lækker boullion.

Jeg gemmer enderne af gulerødder, det man normalt ville smide væk fra et løg, enden af en chili og så videre. På den måde bruger du meget af det, du normalt bare ville smide ud. Du kan se hvad jeg mener i denne video.

3. Frys frugt ned

Hvor mange gange har du ikke prøvet at én eller flere bananer får brune mærker? Du har måske ikke helt lyst til at spise dem? Du kan enten lave en lækker banankage eller fryse banaerne ned. Smid dem ikke ud!

Dette gør jeg med alt frugt, som måske ikke helt er så lækkert mere, men som ikke fejler noget. Hvis du så fryser det ned, har du til en lækker smoothie en anden dag. Hvorfor bruge penge på frossen frugt, når du selv kan lave det af frugt, du normalt ville smide ud?

Du skal bare skære frugten i skiver, smid det i en pose eller beholder og så i fryseren. NEMT.

4. Lav hjemmelavet tomatsovs

Jeg ELSKER en god hjemmelavet tomatsovs, og så er det bare vildt nemt at lave. Brug de tomater, der er blevet bløde og du måske ikke har lyst til at spise. Lidt olie i en gryde, hvidløg og tomaterne. Mos det hele sammen med en grydeske, tilføj salt og peber og du har den lækreste hjemmelavede tomatsovs. Top det af med lidt frisk basilikum.

Læs også: Opskrift på LCHF lasagne

Hvordan har du det med “Stop madspild” konceptet? Er du ligeså stor fan som jeg er?

stop madspild

tumblr_o9hy98NlRV1svbt3wo1_540

Indeholder affiliate link.

2 thoughts on “Sådan stopper du madspild super nemt

 • Reply Laura 16. august 2016 at 16:25

  Ej, hvor lyder det bare godt! Jeg går selv meget op i at mindske madspildet, for det er bare så godt for miljøet men så sandelig også for miljøet… Nu hvor jeg er flyttet hjemmefra, går jeg ekstra meget op i det, og sørger ved hjælp af madplaner, at få brugt rub & stub;-) Du har måske læst et bud på en madplan her http://lminside.dk/madplan-32-2016/, for det hjælper lidt på at få brugt det hele… Faktisk er det først i dag efter lidt over en uge, at jeg har smidt noget mad ud – mugne boller kan man ikke bruge til meget, og det var heller ikke et planlagt køb;-) Jeg håber du fortsat vil opdatere os om dit lille væddemål, og held & lykke med det!
  Smil til dig!
  Laura // LMinside<3

  • Reply anne-dorthe 16. august 2016 at 17:02

   Ej hvor er det bare fedt, at jeg ikke er den eneste, der går op i at stoppe madspild! Web high five til dig haha.
   Ja, man kan selvfølgelig ikke gøre så meget ved mugne boller, og det sker jo bare engang imellem :-)
   Der vil bestemt komme opdateringer herinde.
   Mange tak for din søde kommentar!!! Knus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *