Opskrift på krydrede squashboller

ingredienser

Squashboller – perfekte til madpakken

Både familie og venner har spurgt efter opskriften på mine lækre og krydrede squashboller, som jeg nærmest har levet af på det sidste. Opskriften til dem opstod, da jeg læste Mies fine blog, hvor hun nævnte squashbollerne, som noget hun godt kunne tænke sig at spise. De så vildt lækre ud, så jeg besluttede mig for, at give mig i kast med min egen opskrift.

Jeg har vist jer squashbollerne her, da de har været helt perfekte til madpakken her i “sund april“. Så hvis du som mig, leder efter noget nemt og sundt til madpakken, er disse squashboller helt perfekte. De er vildt nemme at lave og så smager de vildt godt.

Faktisk er jeg lidt i tvivl om jeg skal kalde dem squashboller eller squashfrikadeller, da de også fungerer godt varme til aftensmaden – det må du bedømme ;-)

Læs også: Den lækreste ret med ris

squash

Du skal bruge:
– En hel squash
– Et halvt løg
– 3 små æg eller 2 store
– 1,5-2 dl fuldkornsmel (I starten kan det virke lidt tørt, men squashen suger vildt meget!!)
– 1 dl revet ost (Jeg brugte mozerella, men man kan sagtens bruge cheddarost)
– Salt og peber efter smag
– En lille smule rosmarin (kan undlades)
– En teskefuld timian (jeg brugte tørret, men man kan bruge frisk)
– En teskefuld paprika
– En spisekefuld chiliolie (alm olie kan bruges)

squashboller

Fremgangsmåde:
Riv squashen på den grove del af rivejernet. Bland alle ingredienserne sammen, men tag dog kun 1 dl af melen. Lad det stå i et par minutter så squashen bløder det hele op, og tilføj mere mel.

Læs også: Fuldkornsspaghetti med smag af hvidløg

squashboller

Læs også: Super nem og lækker salat

squashboller

Tag en spiseske med top og plop den på et stykke bagepapir. De skal have 20-25 minutter i oven på 180 graders varmluft.

Af denne portion fik jeg 7 squashboller, men det er lidt forskelligt fra gang til gang.

Læs også: DIY – Krydderikrukker

squashboller

Og her har du dem så. De er så lækre og krydrede, og man vil sagtens kunne tilføje flere krydderrier, hvis man føler for det.

Jeg elsker at have dem med på madpakken, eller at spise dem som snack i løbet af dagen.

squashboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *