Sådan får du flere læsere på din blog

flere læsere

Flere læsere til din blog

Synes du ikke antallet af læsere stiger på din blog? Jeg ved præcis hvordan du har det. Det kan være vildt svært at få flere læsere, især hvis man er ny blogger, men faktisk også hvis man har blogget i flere år, ligesom jeg selv har. Jeg har før tænk, at jeg ligeså godt kunne stoppe med at blogge, fordi der ikke var nogen der læste med. Men hvor er jeg glad for, at jeg valgte at fortsætte – for jeg elsker det jo.

Selvfølgelig er det først og fremmest vigtigt at skrive nogle gode og spændende indlæg, for så vil antallet der finder dine indlæg gode, stige ligeså stille af sig selv. Men der er nogle lidt tekniske ting, som man kan forbedre for at få flere læsere på sin blog.

Få styr på SEO
Hvad dælen er SEO tænker du nok. SEO betyder Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering på dansk), og er kort fortalt med til, at få dig vist i google. Du kan finde helt vildt meget om SEO på nettet, men jeg vil lige komme med et par af mine tips. 

Omdøb dine billeder. Google kan ikke lide billeder, der hedder “Img303”. Hvis du har et billede af et par sko fra Bianco, kan du kalde billedet: “Sko fra Bianco” eller lignende. Så simpelt er det! Men det betyder, at der er en chance for, at når man søger på netop det, du har kaldt dig billede, at det kommer frem under billeder på google.

Når du har skrevet et indlæg er det også super vigtigt at skrive noget i din metabeskrivelse. Bare en kort beskrivelse af, hvad du har skrevet om i dit indlæg.  Google kan også godt lide, når der minimum er 300 ord i et indlæg.

Der er overraskende mange ting, man kan arbejde med, når det kommer til SEO. Katrine Lund Nielsen har lavet en gratis ebog, hvor du kan læse om hendes bedste SEO tips. Og hun har altså bare styr på sine ting, når det kommer til ting som SEO.

Giv dine indlæg catchy overskrifter
Du skal selvfølgelig ikke lyve i din overskrift, men det gør ikke noget at skrive noget, der vil fange folk. Det er altid godt, at give et indlæg en overskrift, hvor folk vil undre sig så meget over, hvad du mon kan have skrevet, at de bare må ind på din blog. Og hvem ved, måske kommer de igen en anden gang.

Del dine indlæg på Facebook 
Det kan være en rigtig god ide at lave en facebookside for din blog, så folk kan følge dig. Du kan så poste på din facebookside, hver gang du har skrevet et nyt indlæg. Du kan også finde en masse grupper på facebook for bloggere, hvor du kan dele dine indlæg, og læse andres indlæg.

Jeg håber du kan bruge mine tips til noget. Skriv gerne en kommentar, hvis du har spørgsmål.

2 thoughts on “Sådan får du flere læsere på din blog

 • Reply Vejen til Birkin 24. april 2016 at 19:52

  Hej Anne Dorthe
  Tak for godt overskueligt indlæg. Jeg må vist hellere i gang med det SEO.. Du nævner nogle grupper på Facebook hvor man kan dele sine indlæg. Kan du nævne nogle for mine søgninger har desværre ikke givet noget.

  Hilsen
  Annette

  • Reply anne-dorthe 24. april 2016 at 22:57

   Hejsa Annette.
   Det var bestemt så lidt. Prøv at søg på “danske bloggere” og “os der blogger” :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *