Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/annedortheandersen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
New York 2014 #2 - AnneDortheAndersen.dk
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/annedortheandersen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

New York 2014 #2

 

Vi var på vores tur inde og se The 9/11 Memorial Museum. Billederne nedenfor er fra museet og pladsen omkring museet.

IMG_9267IMG_9268IMG_9269

Billedet her var vist frem på museet. Det viser tvillinge tårnene kort tid før de blev fløjet ind i.

IMG_9270IMG_9271

IMG_9272

Billedet her er taget da det første fly styrtede ind i World Trade Center.

IMG_9274

Væg med billeder af sedler folk hængte op af deres bekendte, som de ikke havde kunne få kontakt med efter angrebene på Twin Towers.

IMG_9281 IMG_9283 IMG_9285

Disse trapper var trapperne en del af de overlevende løb ned af under angrebene.

IMG_9287

En brandbil fra 9/11.

IMG_9288 IMG_9289 IMG_9290 IMG_9291

De afdødes navne var skrevet udenfor museet.

IMG_9294

9/11 museet var en af de mest spændende og rørende ting jeg længe har set. Man gik ind glad, og kom trist ud. Ét rum i museet var dedikeret til de der omkom under angrebene. Hver væg var fyld ud med billeder af de der ikke overlevede. Et sted hang to billeder af et par børn der var søskende. Jeg overhørte en mand der arbejdede på museet fortælle en kvinde at børnenes mor havde sat dem af i pleje i en af bygningerne, da deres far arbejdede der og da hun skulle rejse udenbys den dag. Historien gjorde virkelig indtryk på mig. Den stakkels mor kom hjem til et liv uden mand og hendes to små børn.

I det samme rum kunne man høre historier om hvem de der omkom var og hvad de lavede den dag tragedien skete. Det var ekstremt personligt og meget sørgeligt. I et andet rum blev der vist videoer af folk der havde hoppet ud af vinduerne, da de vidste der ingen chance var for, at de ville overleve. I et andet rum kunne man hører en mands telefonsamtale med politiet, hvor han fortalte at de havde hørt en eksplosion, og at dørene i deres afdeling havde sat sig fast. Han var ikke hundrede procent klar over hvad der var sket, men han ville ringe efter hjælp for en sikkerheds skyld. Det triste ved den samtale er at manden sandsynligvis ikke kom ud.

Hvis du skal til New York eller overvejer det i fremtiden, vil jeg helt sikkert anbefale dig at tage ind og se dette museum, da det er noget af det mest spændende og rørende jeg nogensinde har set i mit liv.

“New York 2014 #1” HER

“New York 2014 #3” HER

Følg med på Facebook her.

//We went to the 9/11 memorial museum when we were in New York. It was so sad but also very interesting. There was a wall with pictures of all the people who past away under the attacks. Videos of people jumping from the towers were shown  and a guys phone call to the police was something you could hear in one of the rooms. If you are going to New York or considering going I would defiantly recommend this museum.//

2 thoughts on “New York 2014 #2

  • Reply Nivikka 17. september 2014 at 20:51

    Puha, ja, det lyder virkelig som noget der gør indtryk! Tænk på alle de liv, det må virkelig også have været hårdt og se selve museet med egne øjne. På den anden side, er det godt at man holder minderne i live, så noget som dette, ikke vil komme til at ske igen!

    Hopeless✈Wanderer

    • Reply anne-dorthe 18. september 2014 at 11:08

      Det gjorde virkelig indtryk. Du har helt ret, hvis ikke dette blev husket, ville sikkerheden slet ikke være ligeså god som den er i dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *