Hvad er dårlig SEO – det skal en blogger vide!

dårlig SEO

Sådan undgår du dårlig SEO

I sidste uge sad vi på skolen og skrev vores ene eksamensopgave. Vi måtte helt selv vælge emne, bare det var IT relateret – jep, det er en ret nørdet uddannelse jeg går på. Jeg valgte at skrive om SEO, fordi det interesserer mig helt vildt! Det ved i måske egentlig godt, for jeg har jo delt et par SEO tips med jer herinde.

Læs også: SEO tips enhver blogger skal kende

Men da jeg så sad der, og skrev min opgave, blev jeg pludselig inspireret til, at skrive endnu et SEO indlæg her på bloggen, men denne gang skal det handle om de ting man IKKE må gøre. Det vil sige, at det denne gang skal handle om dårlig SEO.

Det er faktisk sådan, at Google kan finde på at “straffe” dig, hvis din blog har dårlig SEO. De kan finde på at rykke dig væk fra side et af Google, hvilket bestemt ikke er godt, for når du først er på side et af Google, er der stor sandsynlighed for, at du får flere besøgende. Men hvis pludselig du har for dårlig SEO, kan du havne nederest på siden eller på side to.

Hvis du er helt slem og laver det, der hedder black hat SEO, kan Google bandlyse dig fra søgemaskinen. Det vil altså sige, at din side slet ikke kommer frem, uanset hvad man søger på, eller hvilken side af Google man er på. Og det er der jo ingen der vil!

Læs også: Sådan får du flere læsere på din blog


Gode tips til at undgå dårlig SEO

 1. Skjul aldrig tekst. Der er nogen, der skriver en masse tekst, som de så senere ændre størrelsen til 0 på, hvilket er dårlig stil. Men hvorfor vil man dog skjule tekst? Der er nogen der gør det, fordi de så prøver at snyde Google ved at have en lang tekst med et søgeord, der er nævnt mange gange. På den måde er det en god tekst, da den er lang og har et søgeord, der er nævnt mange gange, men dette ser Google altså som snyd. Google accepterer ikke tekst med en størrelse under 8.
 2. Du må heller aldrig skjule tekst ved at lave teksten samme farve, som baggrunden på din blog – det er ligeså meget snyd, som at ændre størrelsen på teksten.
 3. Gentag ikke tekster, det er det, der kaldes duplicate content. Lad være med at genudgive et populært indlæg. Google kan ikke lide, når den samme tekst står flere steder. Det er altså derfor også dårlig SEO. Lav istedet et nyt indlæg med en opdatering, og link til det populære indlæg istedet, eller del det på de sociale medier, hvis du gerne vil have folk til at læse det igen.
 4. Lad være med at skjule links. Dine links skal være synlige i en tekst – understregning eller en anden farve. Hvis dine links har samme farve som teksten, og læseren ikke kan se, at det er et link, så snyder du. Altså ifølge Google.
 5. Din side må ikke være langsom. Gem ikke dine billeder for store, for det gør din side langsom, og Google kan slet ikke lide langsomme hjemmesider.
 6. Hvis du bruger Yoast SEO plugin’et (hent det!!!), er der et sted, hvor du kan skrive et søgeord. Det er meget smart at gøre det, for så kan Google se, hvilket ord i dit indlæg, der især har en vigtig betydning. Det ord, skal også være nævnt et par gange i din tekst. Du må dog ikke nævne det for mange gange. Det er det, der kaldes keyword stuffing, og det er bestemt også dårlig SEO.

Bonus tip: I dette indlæg er mit fokus søgeord Dårlig SEO. Jeg nævner ordet i min overskrift, i min underoverskrift, i min url, i min meta-beskrivelse, i mit billedes alt-tekst og flere gange i indlægget. For på den måde kan Google se, at dette indlæg handler om dårlig SEO. Men jeg har, som der står i punkt nr. 6, ikke proppet søgeordet ind i min tekst.


Læs også: Billedguide til dig der blogger

Jeg håber virkelig, at i kunne bruge disse tips til noget. Måske du nu har nogle ting, du skal have rettet til, eller måske du nu ved, at du har ret godt styr på SEO :-)

6 thoughts on “Hvad er dårlig SEO – det skal en blogger vide!

 • Reply Sanne 15. november 2016 at 18:49

  Super gode tips! Jeg arbejder med PR til dagligt og dermed også SEO, så jeg synes også, det er super interessant :)

  • Reply anne-dorthe 15. november 2016 at 19:59

   Mange tak! SEO er virkelig bare super spændende :-D

 • Reply Simon Hansen 15. november 2016 at 19:19

  Ok pointer.

  3. Kan (eksempelvis i WordPress) løses ved at ændre udgivelsesdato, hvormed indlægget i de fleste systemer sorteres således at de vises i toppen af bloggen, uden at der skiftes URL.

  6. Yoast er en kæmpe hjælp, men gør grundlæggende ikke noget “af sig selv”. Du kan skrive “hyggehejsa” som dit hovedsøgeord, uden at det gør nogen som helst forskel.
  Hvad Yoast til gengæld gør, er at give dig pejlemærker i forhold til, hvilke ting du kan optimere på. Dette er bl.a. Page title, url, brødtekst, H-tags (overskrifter) og så videre, og det hjælper. Men selve hovedsøgeordet er kun for din egen skyld og for at fortælle Yoast, hvad den skal gå efter.

  Du kan desuden med fordel tage et kig forbi Adwords Keyword Planner (eller brug service som Tiny Ranker, hvis du vil have præcise tal) for at få søgevolumen for de søgeord du fokuserer på. Gør du dette, vil Google fortælle dig, at der er 0-10 der månedligt søger på “Dårlig SEO”. Til gengæld er der 70 der søger på “SEO for begyndere”, 1000 på “Søgemaskineoptimering” og 5400 på “SEO”.

  God dag – og held og lykke med dit SEO-arbejde ;)

  Mvh. Simon Hansen – MorningTrain.dk.

  • Reply anne-dorthe 16. november 2016 at 11:14

   Tak for din kommentar. God løsning med nr. 3, men ved ikke helt om det var den løsning, jeg ville gå efter. Vidste egentlig godt det med Yoast, men arbejder på et helt indlæg dedikeret til Yoast, hvor jeg havde tænkt mig, at gå ned i detaljerne med det. Men tak alligvel, det kunne jo være, jeg ikke var klar over det :-) Jeg ville bare lige introducerer det i dette indlæg. Vil nemlig helst ikke komme med for meget information på engang, da jeg prøver at lave indlæg om SEO, som en der ikke aner noget om det, ville kunne forstå :-D

   Men jeg sætter pris på din kommentar :-)

 • Reply Camilla 16. november 2016 at 02:19

  Fed måde at skrive det på og super let og overskueligt. Heldigvis tror jeg ikke at jeg skal rette op på noget (selvom det med søgeord i teksten lige skal huskes).. Bruger yoast, men de anbefaler jo at man bruger ordet (“søgetætheden”)??
  Men tak 👍

  Mvh Camilla / loveantalya.com

  • Reply anne-dorthe 16. november 2016 at 11:08

   Dejligt at du kunne lide indlægget! Der skulle også være et sted, hvor du kan skrive søgeordet, og så fortæller den dig, om søgetætheden er god eller skidt. Ser det sådan ud hos dig?:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *