Boller i karry – peppet op!

boller i karry peppet op

Sådan gør du din boller i karry lidt mere lækker

Har du lavet en kæmpe portion boller i karry, som du bare ikke gider spise tredje dag i træk? Jamen så er du altså kommet til det rette sted! Jeg deler nu min supper nemme opskrift på, hvordan du nemt kan peppe din boller i karry op til noget, der smager anderledes end den originale. Det er nemt og SU-venligt.

Jeg har bestemt ikke noget imod en god omgang boller i karry, men efter flere dage med samme ret, kan det godt blive en smule kedeligt. Derfor besluttede jeg mig en dag for at kaste lidt forskellige ting i – og det blev faktisk overraskende godt. Derfor vil jeg selvfølgelig meget gerne dele min opskrift med jer.

Læs også: Sådan stopper du madspild super nemt

boller i karry peppet op

Almindelig boller i karry

Du skal bruge:

  • Svinekød, eller en blanding af svinekød og kalvekød.
  • Løg
  • Mælk
  • Æg
  • Mel
  • Karry
  • Jævning
  • Squash
  • Tomat
  • Chili
  • Ingefær
  • Peberfrugt
  • Fiskesovs

Sådan gør du:

Bollerne:

  • Snit ca. 2 løg til en pakke kød.
  • Bland ca 1,5 løg i kødet og rør det godt sammen.
  • Tilføj nu 1 stort æg, eller 2 små æg til kødet, og et skvis mælk.
  • Til sidst tilføjer du et par spiseskefulde mel og salt og peber efter smag. Kødet skal være fast, men lidt klistret.
  • Når du har sat en gryde vand med salt over, former du kødbollerne til den størrelse, du synes er passende. Når vandet koger kan du putte kødbollerne i vandet. Når de begynder at flyde er det en indikator for, at de er ved at være færdige.
  • Når så alle kødbollerne er færdige, har jeg dem bare til at stå i en skål. GEM VANDET!

Sovsen:

  • Smelt smør eller olie i en gryde, så bunden er dækket til. Steg nu løg af, og en ordeligt portion karry, når løgene bruner – jeg har ikke de præcise mål for karry, da det afhænger af, hvor stærk en karry man har. Men det plejer at skulle ret meget i.
  • Hæld nu en hel liter mælk i og salt og peber. Når det hele er blevet varmt, hælder jeg det meste af vandet fra bollerne i. Det giver en god smag til sovsen.
  • Rør det hele sammen og smag igen til med salt og peber.
  • Når det hele har fået smag og begynder at simre, skal du jævne det, så det bliver tykkere. Du kan bruge mel eller jævning.
  • Slut af med at tilføje bollerne til sovsen.

*** Det skal lige siges, at det er en kæmpe portion, og det selvfølgelig er tænkt, at der skal være til mange dage her.

Læs også: Opskrift på LCHF lasagne

boller i karry peppet op

Special edition boller i karry

Sådan pepper du din boller i karry op:

  • Snit tern af squash, peberfrugt og tomat, og steg det i en gryde til grøntsagerne er blevet bløde.
  • Tilføj frisk ingefær og chili efter smag
  • Tilføj en teskefuld fiskesovs – det giver virkelig en god smag!
  • Hæld en portion boller i karry oveni og bland det hele godt sammen.
  • Top det af med frisk persille

Virkelig nemt, men så lækkert, hvis man har lyst til noget lidt andet.

Læs også: Krydrede squashboller – nem opskrift

boller i karry ny opskrift

Hvad tænker i om denne opskrift? Er i mere til originalen?

Salten i baggrunden af billedet er fra Nicolas Vahé og kan købes her. (affiliate link)

boller i karry ny opskrift

 

2 thoughts on “Boller i karry – peppet op!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *