Billedguide til dig der blogger

billedguide

Billedguide til dig der ønsker flotte billeder

Da jeg startede med at blogge, var kvaliteten af mine billeder virkelig ikke særlig god. Det skyldtes lidt, at mit kamera virkelig var dårligt dengang. Men mest af alt skyldes det, at jeg ikke anede, hvordan man tog billeder og redigerede billeder. Jeg er blevet en smule klogere nu, og derfor vil jeg gerne dele lidt fifs med jer i en “lille” billedguide.

Work with what you’ve got!
Du er måske rigtig godt træt af, at du ikke har et fancy spejlrefleks kamera til 10.000 kr? Det betyder ingenting. Du kan sagtens bruge din mobil – de fleste mobiler i dag har jo vildt gode kameraer, og så handler det ellers bare om at fange det perfekte billede. Personligt bruger jeg et oldgammelt Canon Eos 1000D, som virkelig ikke er noget at prale af, men jeg arbejder med det jeg har. Så kan det dyre kamera komme senere.

Find inspiration
Er du ikke lige så god til, at stille ting op til et billede, kan det være en super god idé at finde inspiration på diverse blogs, instagram, Pinterest og Tumblr. Find ud af, hvilken stil du kan lide, og arbejd på at få taget nogle skide gode billeder.

Find lyset, og skyd løs!
Tag dine billeder et sted, hvor der er rigtig godt dagslys, og tag så en hulens masse billeder. Det er så ærgerligt at have 3 slørede billeder bagefter, når man kunne have taget 25 billeder, hvor måske 3 af dem var dårlige. Det gode er jo, at man i dag bare kan slette de dårlige billeder igen. Dagslys gør så meget godt for dine billeder, og så skal der måske slet ikke redigeres så meget i dem bagefter.

Personligt hader jeg blitz, så derfor arbejder jeg altid med det naturlige lys.

Photoshop er din ven
Hvis du har råd til Photoshop, vil jeg virkelig anbefale det. Det er simpelthen et så lækkert program at arbejde med. Du kan også sagtens finde en masse fine gratis redigeringsprogrammer derude. Så start med dem, og prøv derefter Photoshop gratis i 7 dage – så kan du finde ud af, hvad du arbejder bedst i.

Læs også: Tips til dig der skal i praktik

photoshop før og efter

Billedet her er taget i ret godt lys, men man kan alligevel tydeligt se, hvor meget lidt redigering kan gøre. (Se indlægget med billederne her)

Redigering 
Der er 3 ting, jeg altid gør, når jeg redigerer mine billeder.

  1. Først fjerner jeg pletter, støv og lignende fra billedet. Der er jo ingen der gider at se mine kiksekrummer på et billede. Så dem sletter jeg simpelthen helt. Der er Photoshop altså ret vild – man kan slet ikke se, at der har været kiksekrummer nogen steder.
  2. Derefter skruer jeg op for lyset. Når man bruger naturligt lys, er ens billeder nogle gange lidt for mørke i det. Derfor kan det gøre så meget for et billede lige at skrue en tand op for lyset. En lille smule hjælper virkelig en hel del.
  3. Til sidst ændrer jeg farverne i billedet. Ens billeder er ofte en smule gullige, hvilket jeg personligt ikke er super vild med. Derfor smider jeg lidt blå hen over billederne. Det er også noget med, at undersøgelser viser, at folk bedre kan lide billeder med blå undertoner.

Nogle gange gør jeg flere ting ved mine billeder, og andre gange færre.

Gem i den rigtige størrelse!
Dette er ufatteligt vigtigt. Hvis du gemmer dine billeder for store, gør de din blog langsom. Det kan resulterer i dårlig SEO (Google kan ikke lide en langsom side, så de giver dig minus point, og din side bliver ikke vist øverst), men det kan også gøre, at folk ikke gider at vente på at dine billeder bliver hentet på siden, og derfor smutter de måske igen. Så når du for eksempelvis gemmer i Photoshop, skal du trykke på “eksporter” og derefter trykke “gem til web”. Mine billeders bredde er altid 1500 – det er en meget god størrelse i forhold til, hvor meget de fylder. Gem dem ikke med maksimum kvalitet – de fylder for meget. Der hvor der står: “Metadata”, skal du vælge den, der hedder Copyright – så fylder dine billeder også mindre, fordi den ikke gemmer al mulig ligegyldig information.

Husk alt tekst
Selvom jeg har nævnt det i et indlæg før, skulle det også med i denne billedguide. Når du så har fået lavet nogle super flotte billeder, og du er klar til at uploade dem til din blog, skal du ALTID huske at give dem en “alt tekst”. Det gør du under billedets indstillinger. I feltet skriver du, hvad der er på dit billede. Google elsker det, og du kan være heldig at folk søger efter noget på Google og finder dit billede, og derfor kommer ind på din side.

Læs også: Seo tips enhver blogger skal kende

billedguide

Har du tilføjelser til min billedguide? Kom gerne med dem i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *